Va propunem niste pasi pe care fiecare dintre dumneavoastra ar trebui sa-i parcurgeti inainte de a va alege scoala de dans:

1.Gandeste-te ce vrei de fapt de la scoala de dans. Vrei sa devii dansator profesionist? Vrei sa slabesti? Vrei sa dansezi de placere? Vrei sa urmezi o astfel de cariera si sa devii si tu instructor de dans? Este foarte important sa fim seriosi in alegerea facuta pentru a nu ramane blocati printre alegeri.

2.Verifica Profesorul/ Instructorul/ Antrenorul! De foarte multe ori se intampla sa facem confuzii intre dansator si antrenor sau profesorul de dans. Un dansator bun nu este neaparat un antrenor bun! Dansatorul este cel care executa miscarile gandite, calculate si orientate de catre antrenor. Un antrenor cu experienta va sti cum sa discute cu copiii, cum sa se faca placut la ore, va sti cum sa rezolve anumite probleme legate de perechi etc. In schimb un dansator bun nu va reusi sa va explice pe intelesul dvs. deci nu va poate invata. Mai ales cu aceasta avalansa de instructori neautorizati sau de persoane care au impresia ca stiu sa predea daca s-au uitat la cateva figuri pe youtube.

3.Naveta. Sunteti dispusi sa parcurgeti o anumita distanta pentru a beneficia de cursuri optime sau va multumiti cu ceea ce gasiti in apropiere? Majoritatea tarilor europene au scolile de dans la periferia oraselor, pentru a induce starea de sportiv, a se deplasa, a face miscare. (Ex. stadioane/ baze sportive/ stranduri etc.)

4.Cat de mult conteaza sala? O sala de dans trebuie sa fie spatioasa, fara stalpi sau colturi unde te-ai putea lovi, sa aiba grupuri sanitare si vestiare separate, sa fie curata, primitoare, iluminata, incalzita si sa aiba parcare. Aceste cerinte sunt medii si reflecta pozitia scolii de dans. Acum depinde de tine daca alegi o sala ingusta, probabil cu stalpi chiar pe mijloc care sa te incurce la miscari si la vizibilitatea profesorului sau o sala mare, spatioasa, dotata dar care cere un minim de efort de deplasare.

5.Pretul. Foarte multe persoane iau ca prima forma de orientare pretul. Total gresit am spune noi. Iata de ce: un lamborghini nu va avea aceleasi performante ca o caruta, desi ambele se incadreaza la categoria mijloc de transport. Orice lucru bine facut va costa mai mult, mai ales ca vorbim si de copii, unde parintii incearca sa le ofere copiilor ce este mai bun. Mai bun inseamna o educatie mai buna, o viata sociala mai buna, un viitor mai bun, o experienta mai buna – un copil mai bun, care are puterea de a schimba viitorul in bine. Astfel pretul ar trebui sa reflecte calitatea.

6.Ce mai invatam pe langa dans? Pe langa aceasta forma de exprimare, copiii invata sa socializeze, sa intre in contact cu persoane noi, sa danseze fara a le fi rusine de ceilalti, sa fie disciplinati, sa nu fie inhibati, sa respecte pe cei din jur, sa stie sa vorbeasca si sa gandeasca logic, sa capete o statura dreapta, sa-si inteleaga corpul si functiile acestuia si sa aiba bun simt.

7.Timpul. Cea mai frecventa problema este timpul. Copiii nu prea mai au timp de joaca, parintii nu mai au timp liber si astfel orice cursant sau profesor intalneste problema timpului. Sa avem in vedere si faptul ca orice forma de miscare cere sacrificiu(deplasare,miscare,efort,oboseala). Trebuie sa ne facem timp si pentru sport deoarece prin sport castigam sanatate.

 

Leave a Reply